På samma adress sedan 1848

August Johansson

Allt började då Johan Erik Ericson öppnade en läderhandel på Vaksalagatan 3 i Uppsala. I läderhandeln bereddes skinn och sulor, samt såldes allt material för skotillverkning. 12 år senare anställdes August Johansson som biträde och 1898 tog han över företaget. Därav namnet SkoAugust.

1939 renoverades lokalerna, och ytterligare en våning öppnades upp. Den inreddes för en damavdelning och tjänstgör som det än idag. På Vaksalagatan 3 finns idag dessutom en herr-och barnavdelning samt en fin Ecco-shop.

1971 invigdes köpcentrumet Gränby Centrum i Uppsala och då öppnade Skoaugust en outletbutik där, eftersom Gränby då låg en bit utanför stadskärnan. Idag är butiken ingen outlet och Gränby Centrum har vuxit på sig till Gränbystaden. Den fina butiken i Enköping öppnades 1977 på Kungsgatan 11, och får många långväga besök av kunder som uppskattar utbudet och den personliga servicen.

Sedan januari 1995 ägs företaget av familjen Lars och Åsa Gamvik. Lars har en lång bakgrund i branschen och har velat bli skohandlare sen han var liten, precis som sin far.
Med en serviceinriktad och kunnig personal är Skoaugust en stark aktör på marknaden. Utbudet består av kvalitétsskor samt tillbehör för hela familjen och vi hoppas kunna hjälpa er att hitta det ni söker, i våra butiker samt här på vår webshop.


kundtjanst@skoaugust.com – org.nr. 5562104983